DÜNYA

Afganistan'da iki aday yarıştı, ikisi de cumhurbaşkanlığı için yemin etti

Afganistan'da cumhurbaşkanlığı seçimi için yarışan Eşref Gani ile Abdullah Abdullah farklı kentlerde cumhurbaşkanlığı yemini etti. Resmi olarak yemin eden Eşref Gani'nin töreni sırasında patlamala...

Abone Ol

Afganistan'da cumhurbaşkanlığı seçimi için yarışan Eşref Gani ile Abdullah Abdullah farklı kentlerde cumhurbaşkanlığı yemini etti. Resmi olarak yemin eden Eşref Gani'nin töreni sırasında patlamalar da oldu.

Afganistan’da cumhurbaşkanlığı seçimini az bir farkla kazanarak ikinci kez koltuğa oturan Eşref Gani bugün yemin etti. Ancak Gani’nin zaferini şaibeli bulan rakibi Abdullah Abdullah da kendi ‘paralel’ yemin törenini düzenledi. Cumhurbaşkanlığı seçimini tamamlayan ancak sandık tartışmalarını geride bırakamayan Afganistan bugün iki farklı yemin törenine sahne oldu. Yüzde 50 barajını az bir farkla aşarak yüzde 50.64 ile ikinci kez Afganistan Cumhurbaşkanı seçildiği ilan edilen ve mazbatasını alan Eşref Gani, başkent Kabil’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yemin ederek göreve başladı. Törene ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad dahil olmak üzere çok sayıda yabancı diplomat katıldı. Gani’nin konuştuğu sırada iki patlama sesi duyuldu. Reuters haber ajansı, roket ateşlendiğinden şüphelenildiğini aktarırken, Gani’nin zarar görmediği belirtildi. Konuşmasına devam etmeyi tercih eden Gani, ceketini açarak "Zırhlı yelek giymiyorum" sözleriyle saldırıya meydan okudu. Gani, "Büyük saldırılar gördük, birkaç patlama bizi korkutamaz" dedi.