Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki büyük depremin üstünden 17 gün geçerken afet bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarında başarısız olduğu yönünde eleştiriler alan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD), 2019 yılında Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin yaptığı paylaşım yeniden gündeme geldi.

AFAD'ın o paylaşımda Kanal İstanbul Projesi'nin geçiş güzergahında ve yakın çevresinde deprem üretecek diri fay bulunmadığını savunduğu ortaya çıktı.

Açıklamada, "Projenin, yapılması planlanan bölgeye atfedilen deprem tehlike ve riskleri gerçeği yansıtmamaktadır. Hayata geçirilme çalışmalarıyla birlikte gündeme sıklıkla getirilen Kanal İstanbul ve deprem ilişkisine atfedilen deprem tehlike ve riskleri doğru değildir." ifadelerine yer verildi.

2019 yılında twitterdan yapılan paylaşım tekrar gündem olurken bazı sosyal medya kullanıcıları 'AFAD zamanında bu tweeti atmış bakalım silecekler mi?' , 'beton iktidarı' , 'Maraş'ta olan deprem 300 km ötedeki Diyarbakır'da bina yıktı, anlattıkları şeye bak' gibi tepkiler geldi.

Screenshot_2-11