Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen ve birçok kentte büyük yıkım yaratan depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyaları devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kriz Koordinasyon Merkezi’nin depremzedeler için gönderdiği yardımlara dönük engellemeler de devam ediyor.

Bin 500 çadıra el konuldu

HDP Kriz Koordinasyon Merkezi verilerine göre, Adıyaman merkezde bir TIR dolusu çadıra AFAD tarafından el konuldu, Adıyaman’ın Besni ilçesinde de bin 500 çadıra el konuldu. Yurtdışı koordinasyonu üzerinden bir iş insanının gönderdiği 120 jeneratör ve çok sayıda elektrikli sobanın bulunduğu 2 TIR’a AFAD tarafından el konuldu. Ağrı’nın Patnos ilçesinden gönderilen bir kamyon gıdaya da el konuldu.

30 konteynere el konuldu

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinden yola çıkan bir TIR yardım malzemesine el konulurken, bir iş insanın Koordinasyon Merkezi üzerinden gönderdiği 30 konteynere Maraş girişinde AFAD ve polis ekipleri tarafından el konuldu. İzmir’den Osmaniye’ye halkın talebiyle gönderilen bir TIR yardım malzemesi de Adana’dan geri gönderildi.

Kriz Koordinasyon Merkezi üzerinden gönderilen yardım TIR’larına ve dağıtım yapan gönüllülere ise son üç gündür, “Kimsiniz”, “Nereden geldiniz”, “İsim listenizi verin” gibi sorular sorularak baskı yapıldığı belirtildi.