Mega Politien Köpük Sanayi, Adıyaman'daki fabrikasını depremzedeler için lojistik ve yardım merkezi haline getirdi. Firma yöneticisi Hakan Özhan, ilçeye gelen yardım TIR’larını Besni ve çevre köydeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirterek, “Ayrıca battaniye ve ısınma ihtiyacı için depodaki kumaşlar üçer metre kesilerek bölge halkına ulaştırıldı” bilgisini verdi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık 10 ili etkileyen depremler Adıyaman'da da büyük hasara neden oldu. Mega Polietilen Köpük Sanayi, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Adıyaman'da bulunan fabrikasında herhangi bir hasar olmadığını, ancak elektrik ve doğal gaz kesintileri nedeniyle üretime geçici bir süre ara verdiklerini açıklamıştı.

FABRİKA YARDIM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ

Firmadan yaptığı yazılı açıklamada da üretimin geçici olarak durduğu Adıyaman Besni'deki Mega Polietilen fabrikası depremzedeler için lojistik ve yardım merkezi olduğu duyuruldu. Firma yöneticisi Hakan Özhan, "İlçeye gelen yardım TIR’larını Besni ve çevre köydeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Ayrıca battaniye ve ısınma ihtiyacı için depodaki kumaşlar üçer metre kesilerek bölge halkına ulaştırıldı” bilgisini verdi.