Atatürkçü Düşünce Derneği Bodrum Şubesi tarafından Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Bütün Ümidimiz Gençler” etkinliğinde gençlerle buluşuldu. Etkinlikte derneğe yeni üye olan 55 gence rozetleri takıldı. Törene ADD Bodrum Şube Başkanı Ümit Baltutan ve dernek üyelerinin yanı sıra CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da katılım gösterdi.

GENÇ DEMEK ATATÜRK’ÜN ÇİZDİĞİ YOLDA YÜRÜMEK DEMEKTİR

Törende konuşan Bodrum Şube Başkanı Ümit Baltutan, “Bugün derneğimizin ve Bodrum’un geleceğinin şekillenmesi adına çok büyük ve anlamlı bir adım atıyoruz. Tüm Türkiye’de bütün sivil toplum kuruluşlarında, derneklerde ve partilerde en büyük sıkıntı üyelerimizin yaş ortalamasının büyüklüğü. Bu bağlamda bugünkü katılımın önemini daha iyi anlıyoruz. Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözü bizim için her zaman bizim için önem arz etmektedir. O yüzden genç demek, gelecek demek, genç demek üretmek demek, genç demek çağdaşlığa atılan adım demektir, genç demek Atatürk’ün çizdiği yolda yürümek demek, genç demek ‘Atatürk’ün çizdiği yoldan yürümek demek” dedi.

CUMHURİYET’İN KAZANIMLARINI YOK ETMEK İSTİYORLAR

ADD üye olan gençlere teşekkür eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konuşmasında, “Atatürk, bizim nesilleri de aşacak yüzyıllarca, belki bin yıllarca bu memleketin tam da damarlarında, temellerinde her zaman yer alacaktır. Son dönemde Cumhuriyet’e karşı, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine karşı, çağdaşlığa karşı modernizme karşı önemli bir müdahale var. Özellikle Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek istiyorlar. Dertleri, Cumhuriyetle. Çünkü Cumhuriyet hür nesiller demektir, özgürlük demektir, bağımsızlık demektir, açık fikirli insanlar ve gençler anlamına gelir. İşte o gençler, onlar için bir tehdittir. Bizim enerjimiz bu ülkenin geleceği için, aydınlık yolda, çağdaş yolda ilerlemesi için çok gerekli. Zaman zaman çöküş ve hayal kırıklıkları yaşayabiliyoruz. Ama Atatürk’ün şöyle bir sözü var, ‘Umutsuz an yoktur, umutsuz insan vardır’ der. Bir insanda umut ve azim olduktan sonra başarıya ulaşabilir.” İfadelerine yer verdi.