Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday çıkarma kararı alan Emek ve Özgürlük İttifakı, toplumun farklı kesimlerinin fikrini alarak aday havuzu oluşturacak. Adayın 15 gün içinde açıklanması hedefleniyor.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleri Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) eş başkanları, başkanları ve sözcülerinin Ankara’da gerçekleştirdiği toplantı sonrasında ittifakın cumhurbaşkanı adayı çıkaracağı, Altılı Masa ile müzakerelere ise kapıların kapatılmadığı duyuruldu.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, HDP Genel Merkezi’nde yapılan ve yaklaşık 6 saat süren toplantıda Altılı Masa’nın HDP’ye ve Emek ve Özgürlük İttifakı’na olan mesafeli tutumu nedeniyle, ittifak,  kendi adayını çıkarması gerektiği konusunda fikir birliğine vardı. Bu kapsamda ittifaktaki tüm partilerden temsilcilerin bulunacağı bir ‘Seçim Koordinasyonu’ kurulması kararlaştırıldı.

Aday belirleme sürecinde sivil toplum kuruluşları, sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve meslek örgütleri ile de görüşmeler yapılacak. Ortak aday için isim önerileri de istenecek bu görüşmeler sonucunda bir ‘aday havuzu’ oluşturulacak. İttifak temsilcileri kendi isim önerileri ve toplumun farklı kesimlerinden gelecek önerileri bir havuzda toplayacak. Daha sonra bu isimler üzerinde yürütülecek müzakereler sonucu aday belirlenecek. Adayın 15 gün içinde açıklanması hedefleniyor.