Katledilen kadınlar için 2020 yılının son gününde sokağa çıkan Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar, mücadele vurgusu yaptı ve "İstanbul Sözleşmesi uygulansın" çağrısında bulundu.

Adana Kadın Platformu, Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez ve Betül Tuğluk'un erkekler tarafından katledilmesi nedeniyle sokağa çıktı. Erkek şiddetine karşı ses yükselten kadınlar, Heykelli Park'ta bir araya gelerek, kadın cinayetlerini protesto etti. "Katledilen kadınlar isyanımızdır, İstanbul Sözleşmesi uygulansın" pankartı açılırken, katledilen kadınların fotoğrafları taşındı.

"KATİLLERİ TANIYORUZ"

2020’de yüzlerce kadının erkekler tarafından katledildiğini aktaran Avukat Sevil Aracı Bek, şöyle konuştu: "Kadın cinayetlerini önleme sorumluluğu olan kolluk güçleri, adli makamlar, bakanlıklar ve TBMM görevini yapmıyor. İktidar, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamak bir yana sözleşmeden geri çekilmeyi tartışıyor. Cezasızlık politikalarının, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmamasının bedelini kadınlar yaşamlarıyla ödüyor. Asıl katillerin kadını koruyamayan devlet ve yargı sistemi olduğunu çok iyi biliyoruz. Kadınlar olarak bu düzenlemeye karşı örgütlülüklerimizi savunmaya devam edeceğiz. Adaleti sağlayamayan saraylara isyan ateşi Arjantin’den Polonya’ya Türkiye’den Meksika’ya yükselmeye devam edeceğiz. Katilleri tanıyoruz. Haklarımız ve yaşamlarımız için alanlarda mücadele etmeye devam edeceğiz." https://twitter.com/dokuz8haber/status/1344633409965010945