Adana Ayakkabı İmalatı Çalışanları Derneği'nin öncülüğünde bir araya gelen sayacılar eylem yaptı.

Evrensel'in haberine göre Sarıyakup Mahallesi’ndeki Büyük Saat’te atölyelerin bulunduğu sitelerin birinin damında toplanan sayacılar temel ihtiyaçlara gelen zamları ve artan giderleri dikkate alarak zam oranını yüzde 120 olarak belirledi.

Böyle giderse çalışacak işçi kalmayacağını dile getiren saya ustaları, zam talep ederken kendileriyle üretim yapan ve eylemlere katılan işçilerin ücretlerinin de düşünülerek bir rakam talep ettiklerini vurguladı.

'EN AZ 20 LİRA TALEBİ'

Dernek başkanı Mustafa Özay, “Biz 3-4 liraya ayakkabı dikerken atölyeler 35-40 liraya ayakkabı satıyordu. Saya fiyatı ayakkabının yüzde 10’nuna denk geliyordu. Şu an 13-15 lira arası dikiyoruz. Ama ayakkabılar ortalama 240 liraya veriliyor. Bu şartlarda bizim sayaları ortalama 20 liranın üzerinde bir fiyatla dikmemiz gerekiyor” dedi.

Temel ihtiyaçlara yapılan zam ve ayakkabı fiyatlarındaki artışı düşünerek hareket ettiklerini ifade eden Özay, “Mevcut enflasyona göre hareket edersek zam aldıktan iki ay sonra yeniden şikayet etmeye başlayacağız. Bu koşullara göre zam talebimiz yüzde 120” dedi.

Yeni yılla birlikte zam talepleri kabul edilmemesi durumunda iş bırakacaklarını ifade eden Özay, iş bırakmaları halinde tüm atölyeler zam taleplerini kabul edene kadar tüm sayacıların saya dikmeyeceğini söyledi.