ADANA

Adana’da KESK'ten tutuklamalara tepki; "gözaltı ve tutuklamalarla demokrasi güçleri teslim alınmak isteniyor"

Abone Ol

KESK Adana Şubeler Platformu’nun ihraçlara ilişkin yaptığı açıklamada, KESK’e bağlı Yapı Yol Sen MYK üyesi Mehmet Ali Köseoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösterildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) işten çıkarılan KESK üyelerinin işlerine iade edilmesi talebiyle bu haftada da Heykelli Park'ta açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda kişi katılırken, basın metnini KESK Adana Şubeler Platformu adına Dönem Sözcüsü Tüm Bel-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik okudu.

'REDDEDİYORUZ'

"KHK'lar yetmedi, gözaltı ve tutuklamalarla demokrasi güçleri teslim alınmak isteniyor" diyen Çelik, KESK’e bağlı Yapı Yol Sen MYK üyesi Mehmet Ali Köseoğlu’nun "asılsız suçlamalarla" dün tutuklandığını, Tekirdağ Tabip Odası’nın geçmiş dönem başkanlarından Dr. Ömer Güven'in de 6 gün önce gözaltına alınarak tutuklandığını belirtti. Çelik, "Bu hukuksuz kararları reddediyoruz. Bu baskılar göstermektedir ki iktidarın sonu yaklaşmıştır" dedi.

'İŞLERİNE İADE EDİLSİNLER'

OHAL KHK düzenine ve güvenlik soruşturmalarına son verilmesini isteyen Çelik, 3 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmelik”e değinerek, özü itibariyle liyakati ortadan kaldıran, güvenlik soruşturması adı altında “AKP’ye sadakat soruşturması” yapmayı hedefleyen yönetmelik örgütlenme, sendika seçme hakkı başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklere de aykırılık teşkil ettiğini vurguladı. Çelik, OHAL İşleri İnceleme Komisyonu'nun derhal lağvedilmesini ve ret kararlarının iptal edilerek, haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayanların işlerine iade edilmesini istedi.