Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın özel sektörde çalışan öğretmenlerin, taban maaşının Öğretmen Meslek Kanunu (ÖMK) ile güvence altına alınması ve diğer özlük hakları için başlattıkları "Eğitim Nöbeti" devam ediyor.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın Meclis'teki "Eğitim Nöbeti" sürerken, Adana'da ise dün Eğitim Bakanlığına taleplerini iletmek için giden öğretmenlerden 11 kişinin gözaltına alınarak serbest bırakılması, Adana'da protesto edildi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, Adana Atatürk Parkı'nda düzenledikleri açıklama ile hem taleplerini dile getirdi hem de gözaltıları protesto etti. Birçok sivil toplum örgütünün desteklediği açıklamada Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Adana Şube Başkanı Fatih Toprak konuştu. 

Özel sektörde çalışan meslektaşlarıyla dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini vurgulayan Toprak, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile yaşanılacak hak kayıplarına karşı, özel okul, ücretli, sözleşmeli, kadrolu, uzman, baş gibi sıfatlarla öğretmenlik mesleğine dayatılan parçalı istihdama karşı ortak hareket edeceklerini söyledi. 

'KAZANACAĞIZ'

Meslektaşlarına dönük saldırıyı kınayan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Üyesi Duygu Yılmaz, haklarını almak için süreksiz bir eylem başlattıklarını ve kararlı olduklarını dile getirdi. Sendikal mücadele hakkının meşru bir mücadele hakkı olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bizim olanı mücadele ederek kazanacağız" dedi.