Adana Büyükşehir Belediyesi, “Yemişli Engelsiz Yaşam Alanı” ismiyle faaliyete geçirilmesi planlanan noktada çeşitli engelli derneklerinin de katılımıyla özel gereksinimli bireyleri ve yurttaşları ağırladı. 

Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Karataş ilçesine bağlı Yemişli Köyü’nde, buğday tohumları toprakla buluşturuldu. “En büyük engel sevgisizliktir” diyerek toprağa tohum atan engelli bireyler, geleceğe umutla baktıklarını ve umutların önündeki engelleri tanımadıkları dile getirdi. Etkinlikte, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarıma ve çiftçiye verdiği öneme de vurgu yapıldı. 

ENGELSİZ YAŞAM ALANI KURULACAK

Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları, 74 dönümlük alanda atıl kalmış binalarda yaşam alanı kurulacağını belirterek bu konuda engelli dernekleriyle birlikte çalışmak istediklerini kaydetti. Engelli çocukların ebeveynleri de çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar teşekkür etti.