Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan’da bir dizi ziyaret, inceleme ve görüşme yaptı. Başkan Karalar, “Hemşehrilerim için gece gündüz çalışmaya devam edeceğim” dedi. 

Başkan Zeydan Karalar, Kozan ilçesinde bal üreticileriyle, mevsimlik tarım işçileriyle, kadınlarla ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Cumhuriyetin, kadını, hayata dair her alanda var eden bir yönetim şekli olduğunu vurgulayan ve Cumhuriyetin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirten Karalar, Kozan’da yapılan ve yapılacak hizmetlere de değinerek, yurttaşa bilgi verdi. 

Kozan’a yapılan kreşler, parklar, yol, altyapı ve üstyapı hizmetlerini anlatan Karalar, ilçenin köylerinde 40-50 yıldır çözülmeyen problemlerin çözüldüğünü belirtti. Karalar, her şeye rağmen eksiklerin bulunduğunu ama hepsinin çözümü için çalışmaya devam etiklerinin altını çizdi.  

KOZAN’A ARITMA YAPILACAK 

Büyükşehir Belediyesi’ni zor şartlarda devraldıklarını, aradan geçen sürede mali disiplin ve yönetim anlayışı değişikliği ile borçlanmadan hizmet edebilir hale geldiklerini vurgulayan Karalar, her geçen gün daha iyi hale geldiklerini söyledi. Yedigöze Barajı’ndan bölgeye su getirecek bir projeyi de yaşama geçireceklerini açıklayan Karalar, Kozan’a bir de arıtma yapacaklarını duyurdu. 

Halkın parasını en iyi şekilde koruyarak hizmet ettiklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Allah bize güç verdikçe, sizler de bana güvendikçe bu kardeşiniz sizin için gece gündüz çalışmaya devam edecek” dedi.

Sokak canlıları sorununa da değinen Karalar, problemin çözümünün kısırlaştırmanın büyük oranda artırılmasıyla mümkün olacağını, bu konuda ilçe belediyeleriyle dayanışma içinde olunması gerektiğini söyledi.