Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve e-devlet resmi internet sayfaları üzerinden parsel sorgulamalarını yapmak oldukça kolay. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi aracılığıyla sorgulama seçeneklerinden adres girerek direk arsa veya arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz.

Ada parsel nerede yazar?

Harita üzerinden istediğiniz yeri seçip taşınmazın adres bilgileri ve ada, parsel numarası ile takibini yapabilirsiniz. Not: Ada parselden adres bulma işlemi de oldukça basittir. Eğer taşınmaz mülkünüz varsa mülke ait tapu bilgilerinde ada, pafta ve parsel numaranız yazmaktadır.

Ada parsel numarası nedir?

Ada Nedir? Gayrimenkul sektöründe ada, kamuya ait doğal ve yapay sınırlarla çevrili parseller bütününe denir. Basitçe imar planı üzerinde olan parsel topluluğudur. İmar planlamada kullanılır ve tapu bilgilerini belirlemeyi kolaylaştırır.

Ada pafta parsel numarası nasıl bulunur?

Arazilerinizin sınırlarını sorgulamak için oluşturulmuş sisteme 'parsel sorgulama' deniyor. https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ sitesi üzerinde karşınıza gelecek olan ekranda istenilen bilgileri (il, ilçe, mahalle, ada, parsel) eksiksiz bir şekilde girdiğiniz taktirde pafta ve parsel sorgulama işlemini yapabiliyorsunuz.

Parsel numarası nasıl verilir?

(2) Bir imar adası tek bir imar parselinden oluşabilir. (3) Ada numaraları, sadece sayıdan ibaret olup, harfli, romen rakamlı ve taksimli olamaz. (4) İmar adası içerisindeki imar parsellerine, 1'den ve kuzey batıdan başlanarak saat ibresi yönünde parsel numarası verilir.

Ada parselden adres nasıl bulunur?

Ayrıca ada pafta parselden adres bulma işlemi internet üzerinden TAKBİS uygulamasına geçen il ve ilçeler için yapılabiliyor.

Ada ve parsel numarası kaç haneli?

Sorgulamada ada ve parsel numarasını 3 veya 4 hane olarak ada numarasından sonra parsel numarasını iki hane olarak ve boşluk vermeden yazınız. Örnek: 278 ada 3 parsel için 27803 şeklinde.

Adamı büyük parsel mi?

İmar adaları içerisindeki kadastro parsellerinin İmar Kanunu, imar planı ve yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiş şeklidir. Yukarıda yer alan tanımlamalardan da anlaşılacağı üzere "Ada mı büyük parsel mi?" sorusunun yanıtı "Ada, parselden daha büyüktür." şeklinde olacaktır.

Pafta no nasıl bulunur?

FpAo_odXEAABkhi

Ada pafta adres sorgulama..

Elinizdeki tapudaki bilgilerin nereye ait olduğunu öğrenmek için bağlı olduğunuz belediyeye müracaatta bulunabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden online bir şekilde ada pafta parsel sorgulaması yapabilirsiniz.