Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Barolar Birliği arasında ‘Ortak Hizmet Projesi’ protokolü imzalandı. Başkanlık makamında düzenlenen imza töreninde protokolü; ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan imzaladı.

Ulus’un ayağa kalkması için bölgeyi canlandırmaya yönelik adımlar atan ABB, imzalanan protokol ile Ulus İş Hanı’nın uygun görülen kısımlarını Türkiye Barolar Birliği’ne ve Ankara Barosu’na tahsis edecek. Tahsis edilen kısım yeni mezun avukatların büro olarak kullanabileceği bir alan haline getirilecek. Avukatlar, söz konusu alandan randevulu sistemle ücretsiz olarak faydalanabilecek.

İmzalanan protokolü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Yavaş’ın konuya ilişkin paylaşımı şöyle:

“Hem Ulus'u canlandırmak hem de mesleğe yeni başlayan avukatlara destek olmak amacıyla Türkiye Barolar Birliği ile sevindirici bir protokol imzaladık. Ulus İş Hanı’nın uygun görülen kısımlarını büro açma imkanı olmayan yeni mezun avukatların kullanımına açacağız.”