Ankara Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesinden başkente gelen depremzedelere yönelik desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda depremzede teknoloji girişimcileri için de harekete geçen ABB, Bilkent Üniversitesi ortaklığında kurulan Ankara Kent Teknoloji Köprüsü’nü yıl sonuna kadar deprem bölgelerinden ayrılmak zorunda kalan teknoloji girişimcilerine açtı. 

Başkan Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden Bilkent Üniversitesi’nin teknoparkı Cyberpark’ın duyurusunu alıntılayarak, “Deprem bölgesinden ayrılmak durumunda kalan teknoloji girişimcileri, Ankara Teknoloji Köprüsü’nde yıl sonuna kadar ücretsiz olarak çalışmalarına devam edebilir” açıklamasını yaptı. Yavaş, bilgi ve başvuru için de [email protected] adresini gösterdi.

Bilkent Cyberpark’ın sosyal medya hesapları üzerinden konuya ilişkin yayınladığı duyuru ise şöyle: 

“Yaşadığımız depremlerle derinden sarsıldık ancak iyileşmek için zor da olsa çalışmaya devam etmeliyiz. Deprem bölgesinden ayrılmak durumunda kalan teknoloji girişimcileri Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Bilkent Üniversitesi iş birliğinde kurulan Ankara Kent Teknoloji Köprüsü’nde yıl sonuna kadar çalışmalarına ücretsiz olarak devam edebilir.”