Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı bugün yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ilk oturumu saat 09.30'da başladı ve 10.45'te sona erdi. İkinci oturum ise 11.30'da başladı ve 12.50'de bitti.. Sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve/veya yakınları, 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

PCR TESTİ POZİTİF OLANLAR AYRI SNIFLARDA GİRDİ

Geçen yıl olduğu gibi 2021'de de iki oturum halinde yapılacak sınavda, çoktan seçmeli 90 soru soruldu. Öğrencilerin, iki sınav oturumu arasında 45 dakikalık ara verildi. Veliler okul bahçesine alınmayacak. Sınav salonunda isteyen öğrenciler, sınav esnasında maskesini çıkarabildi. PCR testi pozitif ve temaslı olan öğrenciler ayrı salonlarda sınava alındı.

MEB'DEN TEŞEKKÜR

LGS sonrasında bir değerlendirme yapan ölçme değerlendirme ve sınav hizmetlerinden sorumlu Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer "2021 LGS merkezi sınav yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerimizde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Kovid-19 salgını altında tüm sınav merkezlerimizde gerekli önlemler alınarak başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 81 ilde süreci başarılı bir şekilde yürüten ve sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında büyük emeği olan tüm il milli eğitim müdürlerimizi ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Sınavda görev alan tüm öğretmenlerimize ve okullarımızda organizasyona destek veren rehber öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.