Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl 590 bin kişinin doğalgazı faturasını ödeyemediği için kesildi.

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, vergiler, iletim ve dağıtım bedeli dahil 2,13 lira ile Avrupa’da en ucuz doğalgazın Türkiye’de olduğu iddiasında bulundu. Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın haberine göre; Geçen yılın 9 ayında ülke genelinde 590 bin abonenin doğalgazının borcundan dolayı kesildiği ortaya çıktı. Yani her ay yaklaşık 65 bin abonenin doğalgazının kesildiği belirtiliyor.

YENİ YILDA YAPILAN ZAM ORANI YÜZDE 3'Ü BULDU

Yılbaşından bu yana doğalgaza 3 kez zam gelirken, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Genel Müdürü Burhan Özcan ise Türkiye'de doğalgazın ucuz olduğunu savunmuştu.  BOTAŞ'ın son yayınladığı tarife tablosuna göre, mart ayından geçerli olmak üzere doğalgaza yüzde 1 oranında zam yapıldı. Ocak ve şubat aylarında da BOTAŞ doğalgaza yüzde 1'er zam yapmıştı. Böylece yeni yılda yapılan zam oranı yüzde 3'ü buldu.

"BİZ NEDEN DÜNYANIN EN PAHALI DOĞALGAZINI KULLANIYORUZ?"

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da, doğalgaza her ay zam yapılmaya başlandığını ifade etti. Millet canıyla uğraşırken bu kadar zammın vicdanları sızlattığını vurgulayan Kaya, “Karadeniz'de doğalgaz bulundu, doğalgaz fiyatları arttı. Dolar çıkıyor, doğalgaz artıyor, dolar düşüyor yine doğalgaz fiyatları artıyor. 100 metrekare bir evin aylık doğalgaz faturası 400 liradan aşağı gelmiyor. Biz neden dünyanın en pahalı doğalgazını kullanıyoruz?” eleştirisinde bulundu.