30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yılı, Kırşehir'de coşkuyla kutlandı. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, "30 Ağustos'u yalnız 'askeri bir zafer' olarak tanımlamak mümkün değildir. 30 Ağustos aynı zamanda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik yıllarından itibaren kurduğu 'milletin egemenliği' düşü için atılmış en önemli adımlardan biridir" diye konuştu.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla saat 10.00’da Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene katıldı. Vali H. Mete Buhara, Kırşehir milletvekilleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile il protokolünün katıldığı törende, Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumunu takiben saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Saat 10.15'te Vali H. Mete Buhara’nın makamında tebrikleri kabulüne de katılan Başkan Ekicioğlu, saat 10.40’ta Cacabey Meydanı’nda Vali H. Mete Buhara ile birlikte törene katılanların ve halkın bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları, Mehteran Bölüğü konseri takip etti. Kutlamalar, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi ve tören geçişi ile sona erdi.

Başkan Ekicioğlu, saat 13.00’te de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önündeki törene katılarak, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

CHP İl başkanı Baran Genç’in konuşmasından sonra söz alan Ekicioğlu, şunları söyledi:

"30 Ağustos'u yalnız 'askeri bir zafer' olarak tanımlamak mümkün değildir. 30 Ağustos aynı zamanda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik yıllarından itibaren kurduğu 'milletin egemenliği' düşü için atılmış en önemli adımlardan biridir.

Hiç kimse aradan geçen 100 yıla aldanmasın, Dumlupınar'da yakılan ışık hâlâ yolumuzu ve geleceğimizi aydınlatmaya devam ediyor. Bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlılığımızı sürdürüyoruz.

Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, 'millet egemenliği' düşünü eksiksiz şekilde hayata geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin yaşatılması için var gücümüzle çalışacağız. Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla yalnız ülkemiz değil, içinde bulunduğumuz coğrafya da 'barışın güneşi' ile aydınlanacaktır.

Atamızın bizlere bıraktığı emaneti gelecek kuşaklara aktarmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bu şehir ve ülke için sözümüz var.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarını sunarak tüm hemşehrilerimizin Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” 

CHP Kırşehir milletvekili Metin İlhan da konuşmasında, Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinde yapmış olduklarını anımsatarak, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak için ne gerekiyorsa CHP iktidarında yapılacağını söyledi.