100’e yakın yayınevi ile yüzlerce yazar ve sanatçının katıldığı Kartal Kitap Fuarı’nın son gününde de birçok gazeteci, yazar ve sanatçı okurlarla buluştu. Sanatçı Ali Altay ise verdiği konser ile Kartallılarla bir araya geldi. 

3. Kartal Kitap Fuarı’nın son gününün ilk etkinliği yazarlar; Semih Öztürk, Yavuz Türk, Gülhan Tuba Çelik’in Serkan Türk moderatörlüğünde yürütülen söyleşisi ile başladı. Yazarlar daha sonra okuyucuları ile yayınevi standında buluşarak kitaplarını imzaladı. Günün bir sonraki söyleşisi ise yazarlığının yanı sıra müzik alanındaki eserleri ile de tanınan Umay Umay oldu. Karadeniz Bölgesi’nde bir köyde yaşamını sürdüren sanatçı, hem toprakla ilişkisini hem de bu süreçteki yazarlık deneyimlerini paylaştı. 

Fuarın bir sonraki konuğu ise deneyimli televizyon programcısı, belgesel yapımcısı ve yazar Banu Avar oldu. Yazar Ömür Kurt’un moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşi sırasında çocukluğunun Kartal’da geçtiğini ve Yakacık’ta ilkokulu okuduğunu belirten Avar’a, söyleşi sonunda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel tarafından günün anısında kalem hediye edildi. 

2024’de tekrar açılmak üzere bu yıl için okuyuculara veda eden fuarın son konuklarından biri de yaptığı incelemeler ve stratejik analizler ile bilinen Erol Mütercimler oldu. KE sahnesinden okurlara seslenen Mütercimler, başta seçimler olmak üzere pek çok farklı konuda değerlendirmelerini paylaştı. Daha sonra okurları için eserlerini imzalayan Mütercimler için metrelerce uzunlukta imza kuyruğu oluştu. 

KE sahnesinde gün boyunca devam eden söyleşilerin bir diğer konuğu ise tarihçi ve yazar Sinan Meydan oldu. Söyleşi sonunda kitaplarını da imzalayan Meydan, konuşmasında pek çok anekdota yer verdi. 

Meydan’ın ardından KE sahnesinin misafiri tiyatro yönetmeni Dr. Erdal Yıldırım oldu. Sahne, tiyatro ve tiyatro eserlerinin konuşulduğu sohbetin ardından, belgesel yapımcısı ve yazar Nebil Özgentürk’ün hazırladığı “Cumhuriyet’in 100. Yılına Selam” adlı belgesel gösterildi. Gösterimin ardından sahneye çıkan Özgentürk, Cumhuriyet’in ilanın ardından yaşanan gerçek hayat hikâyelerini anlattı ve bugüne dek uzanan bazı isimlerle ilgili kısa bilgiler aktardı.

3. Kartal Kitap Fuarı’nın ve günün son etkinliği ise Ali Altay konseri oldu. “Şairlerin Kaleminden Umuda Şarkılar” adlı konser, katılımcıların beğenisi kazandı. Nazım Hikmet’ten Cem Karaca’ya, Yusuf Hayaloğlu’ndan Zülfü Livaneli’ye pek çok şair ve sanatçının dillere pelesenk olmuş eserlerini seslendiren Altay, fuara katılan Kartallılara özel bir gece yaşattı. 

Konseri ailesi ile birlikte izleyen Başkan Yüksel de kapanışta sanatçılara teşekkür ederek günün anısına çiçek takdim etti. Kısa bir konuşma yapan Yüksel, Kartal 3. Kitap Fuarı’na katkıda bulunan, destek veren, emek harcayan ve bizzat katılan herkese teşekkür ederek 2024 yılında tekrar buluşmayı temenni etti.