Haber: Hülya Kılınç

Manisa'da Uncubozköy Mahallesi'nde bir dereye düşen yılkı atı 3 gündür kurtarılmayı bekliyor.

Çevrede duyarlı vatandaşların defalarca yardım istemesine rağmen, ilgili kurumlar birbirine yönlendirdikleri için yılkı atı ölümle burun buruna yaşıyor. 

Manisa Sipil Dağı Milli Parkında yaşayan bir yılkı atı Yunusemre ilçesine bağlı Uncubozköy Mahallesi'ndeki Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanından geçen derenin içine düştü. 

Dereye düşen yılkı atı / Manisa

ATIN BURADA KİMSEYE ZARARI YOK DEMİŞLER 

Üç gün önce yılkı atını derenin içinde gören ve Yunusemre Belediyesini arayan Musa Beylik, kendisini farklı yerlere yönlendirdiklerini belirterek Belediyeden 2 çalışan gelmiş bakmış, ama atı hala orda görünce tekrar aradım. Geldiklerinde çevrede görüştükleri vatandaşlar güya atın kimseye zararı olmadığını ve kalsın demişler. Bunun üzerine belediye görevlileri geri gitmiş. Atın kimseye zararı olmayan vatandaş derenin yüksek duvarlarını görmemiş mi ? Bir insan bile düşse çıkamaz bu dereden. Duvarların yüksekliği 2,5 metrenin üzerinde" dedi.

ATIN KURTARILMASINI SIRAYA KOYMUŞLAR

Beylik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atı büyük bir ihtimalle köpekler kovaladı, kaçarken dereye düşmüş olabilir.  Biz yılkı atını 3 gün önce fark ettik belki de daha öncesinden düşmüş olabilir. Üç gündür burada, belediyeyi aradım, onlar geldi gittiler, Milli Parklar'dan bir arkadaş geldi, sağ olsun ilgilendi. İlgili kurumlarla yazışmasını yaptığını belirterek atın kurtarılmasını sıraya koymuş olduklarını söyledi. Kaç gündür dereden çıkmak için uğraşan at, hem fiziksel hem psikolojik olarak çok kötü durumda. İlgili kurumların çok geç kalmadan bir an önce atı buradan kurtarmasını istiyoruz"