Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 28 Şubat davasında yakalama kararı verilen 14 sanıktan 5'i bugün İstanbul'da gözaltına alındı.

DHA'nın aktardığı habere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, yakalama kararıyla ilgili bugün saat 10.00 sıralarında eş zamanlı operasyon yaptı.

Sanıklardan dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ahmet Çörekçi, dönemin Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Aydan Erol, dönemin MGK Genel Sekreteri Orgeneral İlhan Kılıç ve dönemin Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Dairesi Başkanı Tümgeneral Kenan Deniz gözaltına alındı ve kararın okunmasının ardından Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Çetin Saner ise İstanbul'da Silivri Emniyeti'ne giderek teslim oldu. Adliyeye sevk edilen Saner de işlemlerinin ardından aynı cezaevine konuldu.

Emekli Tuğgeneral İdris Koralp yakalama kararının ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na giderek teslim oldu. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Koralp, tekrar adliyeye getirildi ve infaz işlemlerinin tamamlanmasının ardından Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

ÇETİN DOĞAN VE ÇEVİK BİR İZMİR'E NAKLEDİLDİ

Emekli orgeneral Çetin Doğan ile dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir dün cezaevine konulmuştu. Dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanı emekli Korgeneral Hakkı Kılınç, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki evinde gözaltına alınarak Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişti.

Çevik Bir ve Çetin Doğan, bugün ise İzmir 1 No’lu F Tipi cezaevine nakledildi.

Ankara'da bulunan Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türker de, ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdi.