TOPLUMSAL CİNSİYET

25 Kasım'da kadınlar sokaklarda

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlar Türkiye’nin dört bir yanında sokağa çıkıyor.

Abone Ol

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlar Türkiye’nin dört bir yanında sokağa çıkıyor.

İşte il il yapılan eylemler: 

ANKARA:

DİSK: "ILO 190 SÖZLEŞMESİ ONAYLANSIN"

Ankara'da DİSK'li Kadınlar tarafından Çankaya Belediyesi önünde yapılması planlanan basın açıklaması, polis tarafından engellendi. Engelleme üzerine DİSK üyesi Sakarya Caddesine geçti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun katıldığı açıklamada "ILO 190 hızla onaylanmalı ve etkin bir biçimde uygulanmalıdır" denildi. (Fotoğraf: Demet Aran)

BURSA: Mücadeleye ve dayanışmaya devam

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararsı Mücadele gününde Bursa'nın Nilufer ilçesinde kadınlar yürüyüş düzenledi.

MARDİN: Kadınlardan Deniz Poyraz'ın köyüne yürüyüş

HDP ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Mardin’de yürüyüş düzenledi. Katledilen Deniz Poyraz'ın Ömerli ilçesindeki Tavuklu Köyü meydanına doğru yürüyüşe geçtiler.

BATMAN: "Kadın Özgürlük Zamanı"

TJA ve HDP Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Batmanlı kadınlarla “Savaşa, şiddete , yoksulluğa karşı Kadın özgürlük zamanı” diyerek yürüyüş düzenledi.

İSKENDERUN: "Şiddete, savaşa, erkek egemenliğine ve ekonomik krize karşı isyandayız"

İskenderun Kadın Platformu'nun çağrısı ile bir aaya gelen kadınlar, "Şiddete, savaşa, erkek egemenliğine ve ekonomik krize karşı isyandayız" diyerek basın açıklaması düzenlediler. Kadınlar basın açıklamasında "Yaşasın feminist dayanışma" sloganı attılar.

ANTALYA:

CHP İl Kadın Kolları 25 Kasım etkinlikleri kapsamında il binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasının İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci yaptı. Açıklamada "Bu ölümlerin ve şiddetin sebebi uygulanan politikalar değilmiş gibi, AKP Sözcüsü Ömer Çelik çıkmış "Toplumsal olarak kadın cinayetlerine karşı seferber olmamızın vakti gelmiştir ve dahi geçmektedir” diyor. Günaydın! Sanki 19 yıldır iktidarda olan onlar değil. AKP iktidarında kadına yönelik ekonomik şiddet de arttı; çalışabilir nüfustaki her 3 kadından ikisi işsiz. Her iki kadından biri kayıt dışı çalışıyor. Kadınlar eşit işe eşit ücret almıyor. Bizlere, ne giyeceğimizden, kaç çocuk doğuracağımıza kadar dayatılan bir hayat reva görüldü. Bizler, AKP’nin kadın cinayetlerini “fıtrat” ve “kader” söylemine mahkum ettiğinizi unutmuyoruz" denildi.

İZMİR:

KARABURUN KADIN PLATFORMU: Artık yeter! Kadına şiddeti durdur!

Karaburun Kadın Platformu'nun çağrısıyla ilçe merkezinde bir araya gelen kadınlar "Artık yeter! Kadına şiddeti durdur!" diyerek basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasında kadınların İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerinin altı çizildi. Ardından Nergis Kafe’de “SUSMA” isimli serginin açılışı gerçekleştirildi.

Haber güncelleniyor...