İstanbul'un Beyoğlu ilçesi kaymakamlığı, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' eylemlerine yasak getirdi. Metro İstanbul da valilik kararı gereğince Taksim-Şişhane istasyonlarını ve F1 Füniküler hattını saat 15.00'ten itibaren işletmeye kapattı. 

'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla 25 Kasım Kadın Platformu, Taksim’den Tünel’e yürüme kararı almıştı. Platformun çağrısı sonrasında Beyoğlu Kaymakamlığı, bölgede yürüyüş ve eylemlerin yasaklandığını duyurmuştu. Metro İstanbul’un bugün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da İstanbul Valiliği kararı gereği M2 Yenikapı-Hacıosman Metro hattının, Şişhane ve Taksim istasyonlarının ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattının işletmeye kapalı olacağı duyuruldu. 

TAKSİM VE ŞİŞHANE METRO İSTASYONLARI İLE TAKSİM- KABATAŞ FENİKÜLER HATTI KAPALI OLACAK

Metro İstanbul’un resmi hesabından yapılan paylaşımda, “İstanbul Valiliği kararı gereği saat 15.00 itibarıyla M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır. Şişhane ve Taksim istasyonlarımızda araçlarımız durmayacaktır” denildi.

Açıklama doğrultusunda da saat 15.00'ten itibaren söz konusu metro hatları ve istasyonları ulaşıma kapandı. 

Bu arada, bugün sabah saatlerinden itibaren Taksim’de çok sayıda polis ve TOMA konuşlandırıldı. 

Taksim'de Valiliğin 'kadın mücadelesi' paniği: Metro durmayacak - Resim : 1