Güzelbahçe'de ilk tören, Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk töreninin ardından Güzelbahçe Kaymakamlığı tarafından Güzelbahçe Stadyumu'nda da resmi tören düzenlendi. Okullarda şiir ve kompozisyon dallarında derece alan öğrencilere ödülleri verildi, ardından çeşitli oyunlar ve gösterilerle 23 Nisan coşkusu devam etti.

5. ÇOCUK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla Güzelbahçe Belediyesi tarafından 5. Çocuk Etkinliği düzenlendi.

Güzelbahçe Belediyesi Düğün Salonu ve Yelki Şehit Binbaşı Aslan Kulaksız Parkı’nda düzenlenen etkinlikte çocuklar, şişme oyun parkurundan, farklı atölyelere, palyaço ve dev maskotlardan Hacivat Karagöz gösterilerine, birbirinden renkli etkinliklerle gönüllerince eğlendiler.

"BUGÜN ÇOCUKLARIN GÜNÜ"

Oyun alanlarını gezip çocuklara, Çocuk Nutuk ve hikaye kitabı dağıtan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bugün çocuklarımızın günü. Gönüllerince doyasıya eğlenip, oynasınlar. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği bugünü en güzel şekilde kutlamak için hem Güzelbahçe’de hem de Yelki’de eğlenceli programlar yaptık. Bugün Hatay Defne’den gelen depremzede ailemizi misafir ettik. Elvin bugün başkanlık koltuğuna oturdu. Onunla birlikte geziyoruz. Umarız ki ülkemizde bir daha böyle bir felaket yaşanmaz ve böyle bir acı bir daha yaşamayız. 103 yıl önce bugün Ulusal egemenliğimizin temellerinin atıldığı bu topraklarda, ülkemizin bağımsızlığı ve Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını sonuna kadar yaşatacağız. Yaşasın 23 Nisan, yaşasın tam bağımsız Türkiye cumhuriyeti” diye konuştu.