4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun ‘’Eşik Değerler ve Parasal Limitlerin Güncellenmesi’’ başlıklı 67’inci maddesinde, ‘’Bu Kanunda belirtilen eşik değerler ve parasal limitler bir önceki yılın Toptan Eşya Fiyat Endeksi esas alınarak Kamu İhale Kurumu tarafından güncellenir ve her yıl 1 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere aynı tarihe kadar Resmî Gazetede ilân edilir. Ancak güncellemede bir milyon Türk Lirasının altındaki tutarlar dikkate alınmaz. Bu Kanunda belirtilen eşik değerler ve parasal limitler, olağanüstü hallerde, belirtilen tarihin dışında da Kurumun teklifi üzerine (Değişik ibare: 2/7/2018-KHK-703/171 md.) Cumhurbaşkanı kararı ile güncellenebilir.’’ Hükmü yer almaktadır.

Yukarıda aktarılan mer’i mevzuat hükmünden eşik değerler ve parasal limitlerin her yıl; bir önceki yılın Toptan Eşya Fiyat Endeksi esas alınarak Kamu İhale Kurumu tarafından güncellenip, her yıl 1 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere aynı tarihe kadar Resmî Gazetede ilân edileceği anlaşılmaktadır.

Bu doğrultuda Kamu İhale Kurumu tarafından yayımlanan bir tebliğ henüz bulunmamaktadır. Yukarıda aktarılan kanun hükmüne uygun olarak tarafımızca yapılan hesaplamaya göre 01.02.2024 – 31.01.2025 tarihleri arasında geçerli olması beklenen doğrudan temin limitlerine aşağıda yer verilmiştir.

Büyükşehir Sınırlarında olan İdareler için: 622.756,00 TL.

Diğer İdareler için: 207.453,00 TL.