IŞİD'in Ankara Tren Garı'nda 10 Ekim 2015'teki canlı bomba saldırısında 103 kişi vefat etti, yüzlerce kişi de yaralandı. Katliam öncesi, IŞID'lilerin bomba yapmak için Gaziantep'ten bir çiftçiden gübre aldığı, emekçinin de bu durumu ihbar ettiği söylendi. Bu bilgileri içeren ve harekete geçilmesi halinde katliamın önüne geçecek delillerin 'kaybolup bulunduğu' öne sürüldü.

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca  4 yıl boyunca 9 klasör soruşturma evrakını gizlendiği iddiası hala soruşturma açılmamasının nedenini Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sordu.

EMEP’li Sevda Karaca Bakan Tunç’tan  aşağıdaki şu sorulara yanıt istedi;

    Türkiye tarihinin en kanlı katliamı olarak anılan 10 Ekim katliamının önlenmesi mümkünken, katliamdan 8 gün önce kimlikleri belli olan sanıkları yakalamayarak katliama yol veren Gaziantep Emniyet Müdürlüğü yetkilileri hakkında; -en azından- ihmali suretle katliamdan sorumluluğuna ilişkin başlatılmış adli ya da idari bir soruşturma var mıdır? Varsa akıbeti nedir? Yoksa neden açılmamıştır?
   

Dava dosyasının katılanlarının avukatları tarafından yapılan suç duyurusu ne sebeple hala soruşturma numarası almamıştır?
  

  Adli bir soruşturmada, soruşturma evraklarının dosyadan çıkartılarak adliye içerisinde rastgele bir yerde bulunması ya da “unutulması” olağan mıdır?
   

4 yıl boyunca 9 klasör soruşturma evrakını gizleyen, iddianamede ve fezlekede hiçbir şekilde değinmeyen, maddi gerçeğin açığa çıkmasına engel olan soruşturma savcıları hakkında Bakanlığınızca re’sen başlatılan adli ve idari bir soruşturma var mıdır? Varsa akıbeti nedir? Yoksa neden açılmamıştır?