Emek Partisi ve İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Sputnik Grevi'nin 147.gününde gazetecilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, "Fahrettin Altun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir açıklama yapmış; etik habercilikten, gerçek habercilikten, doğru habercilikten bahsediyor.  Bu ülkede onun ifade ettiği yani etik haberciliği yapan, gerçek haberciliği yapan, halkın haber alma hakkını layıkıyla yapan gazeteciler baskılarla karşı karşıya kalıyor. Yani havuz medyası ya da yandaş medya dediğimiz iktidarın borazanlığını yapan kalemler ve gazetelere dönük herhangi bir şey söz konusu değil. Esas olarak da işçi sınıfının yanında, halkın yanında, emekçilerin yanında onların taleplerini, mücadelesini, ezilenlerin mücadelesini yazan gazetecilere yönelik sistemli bir baskı, sistemli bir saldırı, sistemli bir yıldırma politikası var. Gazetecilerle, işçi sınıfının mücadelesinin birleşeceği bir dönem için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hem bizim gazetecilere, gerçek anlamda habercilik yapan gazeteci ihtiyacımız var. Gazetecilerin de işçi sınıfının mücadelesine ihtiyacı var."


İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, "Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bugün buradayız biraz ironik bir durum aslında işinden edilen gazeteci arkadaşlarımızın yanındayız. Biz onların gazeteciliğe olan sevdalarına direnişin başından beri tanık olduk.
Çalışan Gazeteciler gününde işsiz kalan, ekonomik baskıya, sansüre maruz kalan gazetecilerin yanındayız. Gazeteciler özgür değilse bir ülkede basın özgürlüğünden söz etmek mümkün değildir. Basın özgürlüğü yoksa demokrasi yoktur." dedi.