Bartın Valiliği "128 Milyar Dolar Nerede?" sorucunu ve bu soruyu çağrıştıracak her pankartın "halkta kin ve nefret uyandırabileceği" gerekçesiyle yasakladı.

Bartın Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş bugün Bartın Valiliği'ne yazılı olarak başvurarak "128 Milyar Dolar Nerede? ya da bunu çağrıştırabilecek her türlü ifadeyi içeren afiş-pankart asılmasının İl İdaresi Kanunu uyarınca yasaklanmasını” talep etti. Emniyet ayrıca bu şekilde afiş-pankart asanlara Kabahatler Kanunu uyarınca 100 ila 3 bin TL arasında idari para cezası verilmesini istedi. Bartın Valisi Sinan Güner ise emniyetin bugün yaptığı başvuruyu bekletmeksizin onaylayarak il genelinde afiş-pankart yasağı getirdi.

BANKOĞLU: BU İKTİDAR DÜZENİNDE SORU SORMAK BİLE BÜYÜK TEHLİKEYE İŞARET EDİYORMUŞ

Bu gelişmeyi sosyal medya hesabından paylaşan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, valiliğin yasak kararındaki resmi yazının karar numarasının dahi "128" sayısı ile bittiğine dikkat çekti. Bankoğlu’nun mesajı şöyle: "Bu İktidar’ın düzeninde, soru sormak bile büyük tehlikeye işaret ediyormuş. Ama '128' her yerden çıkıyor. Bartın Valiliği kararının sayısı, 128 ile bitiyor. Yani, bu konu kapanmayacak; kapatılamayacak. 128 Milyar Dolar Nerede?" Bankoğlu, mesajında CHP Bartın İl Başkanlığı binasına asılan ve üzerinde ,'Aaa gadunum 128'i ney yaptıy, nereye goduy?' yazılı olan pankartın fotoğrafını da paylaştı.