10 Ekim Ankara Katliamı davasının üçüncü oturumu bugün başladı. Ailelerin salona girişi sırasında emniyet yetkilileri engel çıkardı, aileler bu duruma tepki gösterdi. Sanık Şahin ifadesinde, "savcılığa ifade vermeden iddiaları kabul edersem 3-5 ay yatıp çıkacağım belirtildi. Bu yüzden uydurdum." dedi.
[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]1[/mks_dropcap]0 Ekim Davası'nın 3. gününde Gaziantep'ten ilk celsede getirilmeyen 3 tutuklu sanık bugün duruşma salonuna getirildi. Tepkiler üzerine aileler de duruşma salonuna alındı. Sanık Şahin'in ifadesinde "Ülkemizde ibadet özgürlüğü var ben bir Müslüman olarak..." dediği anda salondan 'Müslüman değil canisin' sesleri yükseldi. Sanığa gösterilen tepki sırasında sanık avukatı Orhan Şahin gülümsemesi üzerine salondakiler "Neden gülüyorsun" diye tepki gösterince salon karıştı. Evrensel'in aktardığına göre Sanık Şahin'in ifadesi şu şekilde: "İbadet şekli herkesin hür iradesidir. İddianamede örgütten maaş aldığım belirtilmiş. Bunun ödeme belgeleri ile kanıtlanmasını istiyorum. Böyle bir ödeme yoktur. DAEŞ okula gidenleri müşrik ve kafir olarak değerlendirir bana okul için neden para versin ki bu iddia gerçek dışıdır. Örgüt izni olmadan girilemeyen yerlerde benim kamera kaydım veya parmak izim bulunmamıştır. Ankara ilinde canlı bombalarla iletişimim yoktur. Canlı bombalar olay yerine taksi ile tek başına gitmiştir. Suçlu insan kaçma girişiminde bulunur, ben Gaziantep'e döndüğümde okul kayıt işlerimi yaptım. Kaçsam okula kayıt yaptırmazdım." 3-5 AY YATIP ÇIKARSIN İfadesinde bakanlıktan gelen kişilerin savcılıkta ne söylemesi gerektiğini anlattıklarını belirten sanık Şahin", Savcılığa ifade vermeden önce iddiaları kabul edersem 3-5 ay yatıp çıkacağım belirtildi. Bu yüzden savcılıkta uydurdum. Hatta cezaevine Bakanlıktan geldiğini söyleyen kişiler geldi ve savcılıkta söylemem gerekenleri anlattılar.  Evimde bulunan harddiskleri, çekim yapmaya gittiğimiz düğün kasetlerini sahiplerine vermek için kullanıyorduk. Diğer sanıkları tanımıyorum." dedi.
Av. Heval Yıldız Karasu'nun sorusu üzerine Sanık Şahin, "Ankara'da kiraladığım araç ile kız arkadaş bulursam gezecektim.  Ankara'yı bilmiyordum Gölbaşı'na Yakup Şahin ile buluşmaya gittim ancak oradan hiç buluşmadan geri döndüm ifadelerini kullandı. Müşteki Vekili Avukat Özcan Karakoç çapraz sorgusunda 'Müslüman'ım dedin. Sence Müslümanlık katliamı onaylar mı?' demesi üzerine sanık Şahin 'hayır' dedi. Müştekilerin sanıklar salondan çıkarken "Katiller" diye arkalarından bağırması üzerine Sanık Durmaz "Hepinizin sonu böyle olacak" dedi.
10 Ekim davasının üçüncü oturumu öncesi patlamada hayatını kaybeden Dicle Deli'nin babası açıklama yaptı. Dokuz8HABER