Zonguldak’ta yıllardır çöp araçlarının giremediği dar ve merdivenli sokaklarda hizmet veren 11 katır, düzenlenen törenle emekli edildi.

Zonguldak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı temizlik işçileriyle birlikte dar ve merdivenli sokaklarda çöp toplayan 11 katır, düzenlenen törenle emekliliklerine kavuştu. Yaşları 5 ile 25 arasında değişen katırlar, her gece 23.00’ten 07.00’ye kadar mahallelerde çöp topluyordu. AA'nın aktardığı habere göre, törende konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, katırlara minnet duyduklarını belirterek, "Coğrafya kaderdir sözüyle yola çıkarak uzun yıllardır bizlerle beraber Zonguldak'ın yükünü sırtlayan, bizlere destek olan emektar katırlarımız artık daha rahat bir yaşam için emekliye ayrılıyorlar" ifadelerini kullandı.

"BİZİM YÜKÜMÜZÜ SIRTIMIZDAN ALDILAR"

Zonguldak’taki 5 mahallede katırların öneminden bahseden Alan, "Uzun yıllardan beri kar kış, yağmur çamur ve sıcak soğuk demeden mesai arkadaşlarımızla beraber 5 mahallemiz başta olmak üzere merdivenlerden, dik bayırlardan saat 23.00'te başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar Zonguldak'ımızın temizliği için bizim yükümüzü sırtımızdan aldılar. Biz de pazar günü itibarıyla onların yükünü sırtlarından alıyoruz ve emekliye ayırıyoruz" diye konuştu.

"ARTIK ONLAR DA YÜK TAŞIMADAN EMEKLİLİKLERİNİ YAŞAYACAKLAR"