HABER - Altan Akçakese

Hafta sonundan bu yana Batı Karadeniz Bölgesi’nin genelinde etkili olan şiddetli yağışlar Zonguldak genelinde hayatı felç etti. 

Zonguldak Valiliği bünyesindeki İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu’nun 26 Haziran tarihli toplantısında aldığı ve tüm kaymakamlıklarla belediyelerde de gönderilen tedbir kararları sonrası ilçelerde teyakkuz durumuna geçilmesine rağmen birçok ilçede su baskınları ve heyelanlar sonrası ciddi maddi kayıplar yaşandı.
Sabah saatlerinde D-655 Batı Karadeniz Düzce-Zonguldak Bağlantı Yolu kısa süreli trafiğe kapatılarak, sağanak nedeniyle biriken kum taşlar temizlendi.


Yolun Çayağzı mevkisinde, Ereğli istikametinde sabah saatlerinde etkili olan sağanağın ardından yolda kum ve taş parçalarının birikmesi nedeniyle Akçakoca Belediyesi ekipleri temizlik çalışması başlattı.

MERKEZ

Zonguldak'ta devam eden yağışlarda Çaydamar Deresi'nin debisi artınca taşma riskine karşı önlem alındı.
Zonguldak'ta iki gündür etkili olan sağanak nedeniyle kent merkezinde bulunan köprülerin bazı bölümlerinden vatandaşların geçişine izin verilmiyor. Yüksek kesimlerden gelen su birikintileri dolayısıyla bazı caddeler ile Liman Caddesi'nde araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

GÖKÇEBEY

Gökçebey ilçesinde ise dün Çay Mahallesi Gaziler Caddesi'nde bulunan Gaziler Deresi'nin debisinin yükselmesi sonucu su basan alanlarda suların çekilmesi sonrası DSİ ekipleri çalışma başlattı. Evlerinde mahsur kalan çok sayıda vatandaş AFAD ekipleri tarafından evlerinden alınarak güveli bölgelere tahliye edildi.
EREĞLİ

Karadeniz Ereğli Belediyesi, bölgemizde devam eden kuvvetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskınları, heyelan ve taşkın risklerine karşı gerekli önlemleri alıyor.
Kent genelindeki derelerde tıkanması muhtemel alanlara iş makineleri yerleştirildi. Dere içi ile ka nal temizlikleri yapıldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, oluşturulan kriz masasında gelişmeleri anında takip ediyor.
Karadeniz Ereğli Belediyesi, bölgemizde 2 gün boyunca kuvvetli olması beklenen yağmurlu havada herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sahada gerekli tedbirleri alıyor.

ALAPLI

Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde, heyelan nedeniyle bazı yayla yollarında ulaşım sağlanamıyor. Gümeli baraj inşaatına yakın bir noktada yaşanan heyelandan dolayı yayla yolunun ulaşıma kapandığını aktaran Gümeli Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Saydam, "Ayrıca, Fındıkağılı Mahallesi üzerindeki alternatif yayla yolu da yoğun çamur ve balçıktan dolayı ulaşıma kapanmış durumda. Belediye ekiplerimiz, yolları ulaşıma açma çalışmalarına başladı." dedi.