Günışığı Kitaplığı’nın düzenlediği ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin desteklediği yayıncılık konferansı ve Zeynep Cemali Edebiyat Günü 13 Kasım'da yapılacak.  Konferansa kitaplara emek veren yazar, editör, çevirmen ve sanatçılar; yayınevi çalışanları, telif ajansları, kitapçılar, dağıtımcılar, e-ticaret firmaları, dijital çözüm firmaları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, kütüphaneler ve medyadan pek çok isim katılıyor.

Şair Birhan Keskin'in açılış konuşması ile başlayacak olan konferansta, 11.30'da Bodour al Qasimi "Dünya Yayıncılığının 2022 Vizyonu" başlıklı bir konuşma yapacak. Semih Sökmen "Yayıncılığın Kültürel Çeşitlilikle İmtihanı" ve Naz Beykan "İklim Krizinde Geleceğin Yayınevleri" başlıklı sunumlar yaparken, "Yayıncılığın Genç Sesleri" paneline Mehmet Erkurt, Merve Sevtap Ilgın ve Volkan Akmeşe katılacak. Yazar Zeynep Oral'ın "Yayıncılık İlkelerimizle Yarını Kucaklamak" başlıklı konuşmasının ardından "Ticaret Savaşlarının Gölgesinde Kitap Dünyasının Geleceği" konulu bir söyleşi düzenlenecek. Zeynep Cemali Öykü Yarışması Ödül Töreni de çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Etkinliğin kapanış konuşmasını ise Orhan Pamuk yapacak.

Günışığı Kitaplığı’nın, yayıncılığımızın gelişmesi, standartlarının yükselmesi için sosyal sorumluluk bilinciyle 2011’den beri sürdürdüğü ücretsiz, tamgünlük konferans yıllar içinde gelenekselleşti. Odağına edebiyat yayıncılığı olan konferanslarda, her yıl yayıncılık sektörünün öncelikli konularına da yer veriliyor. zeynep cemali-1