Haber: Armağan Kabaklı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen genel kurulun ardından göreve gelen TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül ve yönetim kuruluna ziyaret gerçekleştirerek tebrik etti.

Adana'nın çağdaş mimari ile tarihsel dokunun bir arada yaşadığı ve geleceğe taşındığı bir kent olduğunu kaydeden Zeydan Karalar, Başkan Gül ve yönetim kurulu üyeleri ile işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

TEPEBAĞ'A MİMARLIK MÜZESİ VE ATÖLYE

Kazı çalışmaları süren Tepebağ'daki 8 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkarılarak turizme açılması çalışmaları ve Adana'nın geleneksel mimarisinin korunması konularında da görüş alışverişinde bulunan Başkan Karalar ve oda yönetimi, Mimarlar Odası ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Tepebağ'da bir “Kent ve Mimarlık Müzesi” ile atölye kurulması için çalışma yürütülmesi konusunda fikir birliğine vardı.

adana-mimarlar-odası (2)

MİMAR SİNAN AMFİ TİYATROSU'NA ORTAK DOKUNUŞ

Yönetim kurulu ve üyelerin de katıldığı ziyarette, Adana'nın birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Mimar Sinan Amfi Tiyatrosu'nun yenilenmesi konusu da konuşulan başlıklar arasındaydı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, amfi tiyatrosunun yapılış aracına uygun olarak kullanımı için yenileme ve çevre düzenlemesi konusunda Mimarlar Odası'nın önereceği projeyi hayata geçirmek için çalışma yapabileceklerini kaydetti.

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül, Başkan Karalar'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.