Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükşehir çalışanlarına yeni yıl öncesi çifte müjde verdi. Karalar, "İşçinin geçmişe yönelik mesai, ikramiye, yolluk ve bayram alacaklarının tamamı ödenecek" açıklamasında bulundu.

İki yerel TV’de ortak canlı yayına konuk olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın bugününü ve geleceğini şekillendirecek projelerini anlattı. Başkan Zeydan Karalar, programın son bölümünde Büyükşehir çalışanlarına iki önemli müjde verdi. Buna göre Adana Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük ücret 3100 lira olacak. Ayrıca işçinin geçmişten kalan ikramiye, mesai, yolluk ve bayram alacaklarının tamamı ödenecek.

"ASGARİ ÜCRET DAHA DÜŞÜK AÇIKLANSA BİLE..."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TV A ve Koza TV ortak canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, belediye çalışanlarına iki müjde verdi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük ücretin 3 bin 100 lira olacağını açıklayan Başkan Zeydan Karalar, “Ülkemizde asgari ücret 3 bin 100 liranın altında açıklansa dahi, Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeki en düşük işçi maaşı 3 bin 100 lira olacaktır” ifadelerini kullandı.

"İKRAMİYE, MESAİ, YOLLUK, BAYRAM PARASI GİBİ ALACAKLARIN TAMAMI ÖDENECEK"

Programda belediye çalışanlarına ikinci bir müjde daha veren Başkan Zeydan Karalar, “Çalışanlarımızın geçmişten kalan bazı alacaklarının ödenmesiyle ilgili uzun süredir yürüttüğümüz bir çalışmamız vardı. Arkadaşlarımızın zaten 2017-2018’den kalan alacaklarını ödemiştik. 2019 başından 2020’ye kadarki ikramiye, mesai, yolluk, yolluk, bayram parası alacaklarının tamamını ödeyeceğiz. Kardeşlerimize hayırlı olsun” diye konuştu.