AA’nın haberine göre, Zelenski, Norveç Meclisi Storting'in özel oturumunda video konferans yoluyla konuşma yaptı.

Rusya'nın 36 füze saldırısı düzenlediğini aktaran Zelenski, "Yine sivillere, yine can kaybı. Ama yine de füzelerin yarısı vuruldu. Sizlerle Rus terörünün yüzde 100 başarısızlıkla sonuçlanması için her şeyi yapıyoruz." dedi.

Norveç'in Ukrayna'nın hava savunmasına destek verdiğini işaret eden Zelenski, "Bu desteğiniz şehirlerimizi Rus teröründen koruyor." ifadesini kullandı.

Zelenski, ayrıca "Norveç, tanksavar ve topçu silah yardımı sağlıyor ve bu, Ukraynalıları Rus işkencesinin ve kötü muamelesinin topraklarına yayılmasından kurtarıyor." diye konuştu.

Norveç'in füze saldırılarından zarar gören enerji sektörünün yeniden canlanmasına destek verdiğini söyleyen Zelenski bunun insanların normal hayata dönmelerini sağladığını dile getirdi.

Zelenski, Rusya'nın özgürlüğe değer verenlerin birlikteliğinin üstesinden gelemeyeceğini belirterek "Kremlin, tehdit ve terörü Avrupa için yeni norm haline getiremeyecek. Terörist bir devlet, öldürmenin ve soymanın yasalara uygun yaşamaktan ve işbirliği yapmaktan daha iyi olduğuna kimseyi inandıramaz." ifadesini kullandı.

Zelenski ayrıca "Rus bayrağının Ukrayna’nın işgal edilmiş topraklarında kök salamayacağını" sözlerine ekledi.