Kırşehir'de Zafer Bayramı için fener alayı yürüyüşü yapmak isteyen CHP’lileri polis engelledi. Çıkan arbede sırasında polis Kırşehir Milletvekili Metin İlhan'a tekme attı.

Kırşehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı için fener alayı yürüyüşü yapmak isteyen CHP’liler polis engeliyle karşılaştı. Çıkan arbedede CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan'a tekme atıldı. CHP Kırşehir İl Başkanlığının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünde düzenlemek istediği zafer alayı polis tarafından engellendi. “Mustafa Kemal’in askeleriyiz” sloganı atan CHP’lilere polis barikatlarıyla  müdahale etti. CHP’liler polise “Gül Kitapevi’ni yakanların karşısına konulmayan barikat Zafer Bayramı’nda fener alayı yapmak isteyenlerin karşısına konuluyor” diye tepki gösterdi. CHP’liler ile polis arasındaki arbede uzun süre devam etti. https://twitter.com/vekililhan40/status/1300174757397254153

MİLLETVEKİLİNE TEKME

Polisin müdahalesi sırasında CHP Kırşehir Milletevikili Dr. Metin İlhan'a tekme attığı belirtildi. İlhan polisin kendisine tekme attığını belirtirken CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "30 Ağustos Zafer Bayramını yasaklayan Kırşehir Valisi ve tüm sorumlular, Kırşehir halkından ve vekilinden özür dilemelidir" dedi.

"BUNCA ŞİDDETE NE GEREK VAR?"

ANKA'da yer alan habere göre, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, yaptığı açıklamada polis şiddetine maruz kalarak kendisine tekme atıldığını açıkladı. Metin İlhan Halk TV’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Tek istediğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı için fenerleri yakıp meydana gitmekti. Emniyet müdürleri, müdür yardımcıları da izin verdi. Biz geçtikten sonra bu kez şiddet uyguladılar. Polis arkadaşlar çok ciddi bir emir almışlar herhalde. Böyle bir şey olmaz. Biz sadece 3-4 kişi gidip fener alayı yapacaktık. Ben Vali Bey’le de görüştüm daha önce. Herkesin buna ihtiyacı vardı. 23 Nisan’ı, 19 Mayıs’ı yaşayamadılar ama 30 Ağustos’u hep beraber yaşayalım dedik. Ben yıllarca doktorluk yaptım. Polis arkadaşların, bekçi arkadaşların çocuklarını muayene ettim. Hastalarına baktım… Üzüldüğüm taraf bu. Bunca şiddete ne gerek var?” 5 Eylül 2015 tarihinde Kırşehir’de ‘Teröre Lanet Bayrağa Saygı’ yürüyüşü sonrasında HDP Kırşehir İl Başkanlığına saldırı gerçekleştirildi. HDP binasından sona Gül Kitapevi’ne yönelen saldırganlar, burayı ateşe vermişti.