Beykoz Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından doğal afetlerde kullanılan 21/F maddesine göre yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti 718 bin 296 liraydı. İhaleye 2 teklif verilmiş, Havva Dindar, 711 bin 920 lira bedelle ihaleyi kazanmış ve Dindar’la ilçe belediyesi arasında 19 Ağustos’ta sözleşme imzalanmıştı. İş ise 19 Ağustos ile 12 Eylül arasını kapsayan 24 gün içerisinde gerçekleşmişti.

halktv.com.tr'nin haberine göre İlçe belediyesinin CHP’li Meclis üyesi Cemal Sataloğlu söz konusu ihaleye dikkat çekerek meclis başkanlığına bir önerge vererek ihale süreçlerini, hangi taşınmazların bakımının yapıldığını, ilgili görselleri, yüksek maliyeti gerektirecek tamir ve bakım faaliyetleri hangi olağanüstü durumlar neticesinde oluşturulduğunu sormuştu.

Toplam 840 bin 65 lira harcanmış
Sataloğlu’na ilçe belediyesinden gelen yanıtta söz konusu ihalenin Destek Hizmetleri Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan mesiri alanları ve plajlar içerisinde bulunan hizmet binalarında onarılma ihtiyacı olan kullanıl alanlarının onarılması ya da yenilenmesi ile ek imalat yapılması işlerini kapsadığı belirtildi. Buna göre Beykoz Spor Ormanı, Karlıtepe Mesire Alanı, Riva Merkez Plajı ve Elmasburnu Plajı, Elmasburnu Mesire Alanı, Alibahadır Mesire Alanı ve tesislerinde bulunan taşınır ve taşınmazların bakım ve tamirinin yapıldığı aktarıldı. Yaklaşık maliyetin piyasada fiyat araştırması yapılarak oluşturulduğu belirtilen yanıtta ihalede hakkediş tutarının 711 bin 920 lire + KDV (128 bin 456 lira 60 kuruş) olmak üzere toplam 840 bin 65 lira 60 kuruş olduğu anlatıldı.

Musluklar değişti’
Belediye “Söz konusu alanların daha yeni hizmete açılmış olmasına rağmen bu kadar yüksek maliyet gerektirecek tamir ve bakım faaliyetlerinin hangi olağanüstü durumlar neticesinde oluştuğu” sorusuna ise özetle “Söz konusu alanlar uzun zamandır vatandaşlarımızın aktif bir şekilde hizmetinde ve kullanımındadır. Bunun doğal sonucu olarak elbette sık kullanılan malzemelerde yıpranma ve bozulma gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilmektedir” diye yanıtladı.

Cevabın ekinde yer alan tamir bakım ve onarım işlerinin yaptırılması işi teknik şartnamesinde ise yapılacak işler kalem kalem şöyle tanımlandı:

- Lavabo bataryası değişimi,

- Duş bataryası değişimi,

- Duş başlık takımı değişimi,

- Şaldırvan Musluğu Değişimi,

- Lavabo gider hortumu değişimi,

- Musluk değişimi

- Taharet musluğu değişimi

- Feleks hortum değişimi

- Elektrik priz değişimi,

- Anahtar priz değişimi,

- LED lamba değiştirilmesi değişimi,

- LED yuvarlak 20 cm sıva altı değişimi.