77 yaşındaki Hikmet Aslansarı, Şambayadı bölgesinde bulunan 215 metrekare arsasını Çukurova Belediyesi’ne bağışladı. Başkan Çetin’in iki yıl önce Sarıhamzalı Camii'ne verdiği hizmeti hatırlatan Aslansarı, şunları söyledi:

“Sayın Soner Çetin’i tanıyorum. Dürüstlüğünü biliyorum. İki yıl önce cami için yardım istediğimizde hiç tereddüt etmedi ve camimizin fayanslarını yaptırdı. İyi yerlerde kullanacağından emin olduğum için ben de arsamı Çukurova Belediyesi’ne bağışlamak istiyorum. Ben Rahmetli Ecevit’in siyasetini yapan bir insanım. Soner Çetin’i de Karaoğlan olarak görüyorum. Bundan dolayı kendisini çok seviyorum.”

Çetin de Hikmet Aslansarı’ya teşekkür ederek, şöyle konuştu:

“FIRSATÇILAR BELKİ BİRAZ UTANIRLAR”

“2 yıl önce iyilik olarak değil, görevimiz gereği yaptığımız bir şey bugün farklı bir şekilde ödüllendiriliyor. İbadethaneler konusunda ne kadar duyarlı olduğumuz herkes tarafından biliniyor. Biz görevimizi yaptık. Kendisi Ecevit terbiyesi ile yetişmiş, Demokratik Sol Parti’de görev yapmış değerli bir insan. Hemşehrilerimiz müstakil ev yapmak için arsa arayışına girdi. Bunu fırsat bilenler 2 liralık arsayı 10 liraya satma çabasında. Bu fırsatçılar belki Hikmet Amca’nın bu davranışından dolayı biraz utanırlar.”