Yurdun dört bir yanında işçiler; sendikasızlaştırmaya, sefalet ücretlerine ve kötü çalışma koşullarına karşı ses yükseltmeye devam ediyor.

Trendyol, Hepsiburada, Scotty ve Yemeksepeti ile Banabi işçilerinin ardından, Yurtiçi Kargo çalışanları da eylem başlattı. 

"HALKIMIZI DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Şirketin yüzde 17'lik zammını düşük bularak, yüzde 40 zam talebinde bulunan çalışanlar, Yurtiçi Kargo'dan yapılan açıklamaya şu yanıtı verdi:

"Yalan söylüyorsunuz. Mayıs 2021’de sadece %5 zam yaptınız, 2021 zammını Aralık 2021’e ertelediniz. O zam 2022 zammı değil ve onu da paket yoğunluğu çok olan Aralık ayında değil Ocak ayında uygulamaya soktunuz. Asgari ücretin altında kazanıyoruz."

Çalışanlar, taleplerini ise şöyle sıraladı:

"Yurtiçi Kargo çalışanları olarak kamuoyuna duyurumuz:

Bu sabah 9.00'da %17 zamma ve sözleşme fesihlerine karşı haklarımızı almak için Varyap Plaza Yurtiçi Kargo Bölge Müdürlüğü önünde olacağız. Halkımızı bizimle dayanışmaya çağırıyoruz.

Yurtiçi Kargo çalışanları olarak iş ortağı adı altında hiçbir gelir elde edemeyen emekçileriz. Hiçbir güvencemiz yok ve sadece parça başı ücret alıyoruz. Parça sayılarımız da birçok şubede çok düşük. Şirket ise bize % 17 zammı reva gördü. Bu zam üzerine şirkete taleplerini dile getiren İstanbul Yasemin DDN Şubesi'nden 20 çalışma arkadaşımızın sözleşmesi fesh edildi.

Biz, bu sabah 09.00'da kontak kapatarak Varyap Plaza Yurtiçi Kargo Müdürlüğü önünde buluşacağız.

1. %40 zam yapılsın.

2. Dağıtılacak parça sayıları artırılsın.

3. Sözleşme fesihleri iptal edilsin, hiçbir çalışma arkadaşımızın sözleşmesi fesh edilmesin."