SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat’ta sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı vatandaşları şaşırtırken çiftçiyi sevindirdi. Merkez Başıbüyüklü köy muhtarı Memduh Özçelik, "Bugün akşamdan biraz yağmur, sahurdan sonra da güzel bir kar yağdı. Ondan sonra da şu anda güzel aralıklarla yağmur yağıyor. Bu yağışlar da çiftçiye can suyu oldu" dedi.

Uzun süredir nisan ayında kar yağışının olmadığı Yozgat’ta sabah saatlerinde yağan kar vatandaşları şaşırttı. Vatandaşlar, sabah işyerlerine kar yağışı altında gitti.

"ÇİFTÇİNİN CANI DA MALI DA YAĞMUR, YAĞMUR OLMAYINCA ÇİFTÇİ BİTİK"

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat’ta dün ve bugün yağan kar ve aralıklarla devam eden yağmur çiftçiyi ise sevindirdi. Merkez Başıbüyüklü köy muhtarı Memduh Özçelik, "Bugün akşamdan biraz yağmur, sahurdan sonra da güzel bir kar yağdı. Ondan sonra da şu anda güzel aralıklarla yağmur yağıyor. Nisan ayı çok güzel bir ay, rahmet bol. Bu yağışlar da çiftçiye can suyu oldu. Beklenen bir yağış, istenen bir yağıştı, buna da şükürler olsun. Ekili alanlara faydası çok, saymakla bitmez. Çiftçinin canı yağmur kar yağmur. Kar olmayınca çiftçi son aşamadadır. Çiftçinin canı da malı da yağmur, yağmur olmayınca çiftçi bitik" dedi.