Yozgat, sabah saatlerinde başlayan kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Bir süredir hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kışlık lastiklerini, yazlıklarla değiştirenler, trafikte zor anlar yaşadı. Bir çekici, belediyenin hizmet binasına çıkan yolda kaldı. Şoför, "Sırtımızdaki araçla birlikte mahsur kaldık. Yozgat şehir merkezinde, Saat Kulesi’nin dibinde... Çalışma yapılmamış, yapılmış olsaydı niye çıkmasın" dedi.

Vatandaşlardan Bilal Nazlı da “Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır. Olacak o kadar, kar yağdı arabalar çıkamıyor. Demin çekici geldi çıkamadı, neden? Kar temizliği olmadığından. Belediye çalışacak. Saat 11.30 şu anda, arabalar çıkamıyor. Neden çıkamıyor" diye konuştu.

Tarımla da uğraştığını belirten Nazlı, "Arazimize iyi olur, buradan çıkamasınlar 2 saat 3 saat ama araziye, ekine iyi oldu, süper oldu. Beklediğimiz an geldi, Yozgat’ımıza çok güzel karımız var. Allah daha versin, biraz daha versin, bu az bile. Bu sene kış olmadığı için bu sene az bile. Yozgat’ımıza, çiftçimize çok güzel oldu, Allah hayırlısını versin. Bu sene karımız yağmadı ya süper oldu. Çiftçimizin yüzü güldü. Sularımız, göllerimiz, barajlarımız, Türkiye genelinde dünya genelinde bir kuraklık var bu kuraklığa çok büyük destek olur" diye konuştu.

Nazlı, "Biraz önce birkaç araç kaldı. Saat 12.00 oldu, çalışma olsaydı daha iyi olurdu vatandaşların mağduriyeti giderildi" dedi.

Belediye ekipleri 11.45 sıralarında yollarda tuzlama ve kar ile mücadele çalışması başlattı.