Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak, taşımalı okulların bulunduğu köyler ile semt ve okul bahçelerinde planlanan spor tesislerinin önemli bölümünün tamamlandığını söyledi.

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak, kentte yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 20 semt sahasının yapımının tamamlandığını, taşımalı okullara öncelik verdiklerini belirten Parlak, "Semt sahalarını gezerken buradaki çocuklarımızın bu sevincini, güzelliğini görünce bizim de çok hoşumuza gidiyor” dedi.

Okulların bahçesine ve parklara 10 tane basket ve voleybol sahası yaptıklarını kaydeden Parlak, bu sahaların betonlarının bittiğini, zeminin soğuk havalarda tutmaması nedeniyle havaların ısınmasını beklediklerini aktardı. Parlak, “Yozgat'ta şu anda semt sahası olmayan mahallemiz kalmadı. Büyük bir kısmına da belediyemiz yaptı. Devletimizin verdiği bu imkanlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Köy okullarına da saha ile açık basketbol, voleybol sahaları yaptıklarını ve ihtiyaç duyulan bölgelere de yapmaya devam edeceklerini kaydeden Parlak, şöyle konuştu:

"Yozgat'ta semt sahası yapılmayan ilçemiz kalmadı. Yozgat'ta Musabeyli Boğazı uygundu, oraya yaptık. 3-4 tane köy geliyor, orada eğitim görüyor. Bunun dışında semt potaları yaptık, Milli Eğitim’e teslim ettik. Şu anda yine 100 tane semt potası için ihaleye çıktık. Bunları da alacağız, şehrin uygun yerlerinde, ilçelerimize, okullarımıza ihtiyaç olan yerlere koyacağız. 100 tane Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak biz ihalesini yaptık dağıttık, 100 tane de yaptırdık, Milli Eğitim’e teslim ettik. Onlar da kendi okullarına dağıttı. 50 tane pinpon masası yaptırdık, Milli Eğitim’e verdik. Şu anda da tekrar yine 100 tane semt potası için ihaleye çıktık, sözleşme imzaladık. Önümüzdeki günlerde teslim olunca onlar da okurlarımıza ve ihtiyaç olan her yere dağıtacağız."