Yozgat'ta, geçen yıl temmuz ayının ilk günlerinde yapılan zam ile 3,5 liradan satılan 200 gram ekmek, yapılan bir liralık artış ile bugünden itibaren 4,5 liradan satılmaya başlandı. Yozgat’ta geçtiğimiz yıl şubat ayından itibaren 2,5 liradan satılan 200 gram ekmek aynı yıl temmuz ayında 3,5 liraya yükseltilmişti. Yozgat’ta 200 gram pide ve yöresel parmak çörek de zamlandı. Pide ve parmak çörek fiyatı da 4 liradan 5 liraya çıkartıldı.

"ASGARİ ÜCRETTEN SONRA YAKLAŞIK YÜZDE 50-60 ORANINDA ARTTI"

Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (ESOB) Başkan Vekili, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Eyüp Coşgun, asgari ücrette yapılan artış sonrasında girdi maliyetlerinin yüzde 50-60 oranında arttığını hatırlattı. Buna karşılık ekmek fiyatına yüzde 25 oranında bir zam yaptıklarını aktaran Coşkun, şöyle konuştu:

"Fırıncı esnafımızın talebiyle, odamızın da talep etmesiyle birlikte Esnaf Odalar Birliği olarak yan kuruluşlarımızla birlikte ekmeğin fiyatına zam yaptık. Zam yaparken de hem esnafımızı hem vatandaşımızı düşünerek, her 2 tarafı da mağdur etmeyecek şekilde bir zam yaptık çünkü girdi maliyetleri biliyorsunuz asgari ücretten sonra yaklaşık yüzde 50 yüzde 60 oranında atarken biz yüzde 25 zamla bıraktık bu işi. Bu konuda fırıncı esnafımız da mağdur olmayacak inşallah. Ekmekle fiyatlarımızı 3.5 liradan 4.5 liraya çıkardık. Pide fiyatlarımız hem de parmak çöreğimiz var 4 liradan 5 liraya çıkardık, onları da.  Fiyatlarımızı bu şekilde güncelledik."

"EKMEĞİN 5, 5.5 LİRA CİVARI OLMASI LAZIMDI"

Yozgat’ta unlu mamuller işletmesi sahiplerinden Yahya Gözde de vatandaşın alım gücünü de düşünerek ekmek fiyatlarını fazla artırmadıklarını bildirdi. Fırıncı Gözde, "Normalde girdi maliyetlerine göre ekmeğin 5, 5.5 lira civarı olması lazımdı. Esnafımız da fırıncılar olarak fedakarlık yapıp 4.5 razı geldik. Yani biz de elimizden geleni yaptık bu konuda" diye konuştu.