Yozgat’ta salı günü Karatepe Mahallesi’nde kurulan semt pazarındaki esnaf, hayat pahalılığı nedeniyle işlerinin her geçen gün düştüğünden yakındı.

“VATANDAŞIMIZ PAZARA GELMİYOR’’

Pazardan alışveriş yapan insan sayısının her geçen gün azaldığını belirten pazar esnafı Selim Onat, "Girdiler bir kere yüksek. Yüksek oldu mu bizim vatandaşımız da pazara gelmiyor. Marketlerde alışveriş yapıyor, o da kartlarla. Vatandaş pek gelmiyor. Pazar yeri sorunları var, yer sorunları var, ulaşım sorunları var. Pazar yerimizi görüyorsunuz işte bir yandan yapılıyor, bir yandan satış yapılıyor. Pandemi dolayısıyla zaten vatandaşımızda pazara gelmiyor, o da tuz biber ekti. Sıkıntıdayız’’ diye konuştu.

‘’MİLLETİN ALIM GÜCÜ BAYAĞI DÜŞÜK’’

Esnaf Ahmet Erdem ise, milletin alım gücünün düşük olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Pazara vatandaşımız fazla gelmiyor. Milletin alım gücü bayağı düşük. Bugünkü açıklanan enflasyon rakamlarına göre tamamen düştü. Emekliler, çalışanlar tamamen yok olma şeyine girdiler. Kısacası alım gücü düştü. Girdiler fazla olduğu için üretim de yok. Sabahtan bu yana hiçbir satış yapamadık, saat 11’e geliyor. Özellikle üreticilere destek olunması lazım... Mazotta, gübrede sübvanse edilmesi lazım... Bahar geliyor, fideler olacak, ekimler olacak. Bunlar da yardımcı olunması lazım üreticilere. Üretmeden asla bu enflasyonun düşeceğini ben kesinlikle zannetmiyorum. Üretene destek olunması lazım.”

"PAZARIMIZ KAPALI OLMADIĞI İÇİN MALIMIZ DONUYOR’’

Salı pazarının kurulduğu alanda altyapı çalışmalarının devam ettiğini, bununla birlikte pazarın kapalı olmaması nedeniyle kış aylarında sorun yaşadıklarını belirten pazar esnafı Mehmet Kalkan, şunları söyledi:

"Pazarın şu anda altyapısı yapıldığından dolayı vatandaş arabasıyla gelip, düzgün bir park yapamadığından dolayı sıkıntı oluyor. Kış dolayısıyla pazarımız kapalı pazar olmadığından, malımız donuyor. Saat 9-10 gibi açıyoruz. Geç açıp vatandaşa geç hizmet veriyoruz. Kapalı olsa daha bir güzel olur. Marketler zinciri 3-5 tane eski kalan ürünleri ucuz satıyor. Halbuki biz direkt yerinden getiriyoruz. Taze ve güzel ürün vatandaşa sunmaya çalışıyoruz. Yani onlardan da bayağı bir şikayetimiz var. Bize etki yapıyor.’’