SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat Veysel Murat Spor Kulübü kadın güreşçileri, ulusal ve uluslararası müsabakalarda şampiyonluklar kazanmak istediklerini söyledi. Antrenör Rabia Köse, "Türkiye şampiyonasında ilk üç dereceye girmeyi hedefliyoruz. Daha sonra milli takım, Avrupa şampiyonaları, hedefimiz bunlar. Takımımızı, kulübümüzü daha ileriye taşımayı planlıyoruz" dedi.

Celal Atik, Nasuh Akar, Rıza Kayaalp gibi dünya şampiyonu güreşçilerin yetiştiği Yozgatlı kadınlar, ata sporu olan güreşin sadece erkek sporu olmadığını gösterebilmek için ilin ilk kadın güreş takımında bir araya geldi.

Türkiye şampiyonuna katılmak için antrenör Rabia Köse ile çalışan Yozgat’ın ilk kadın güreş takımı sporcuları, ulusal ve uluslararası müsabakalarda şampiyonluklar kazanmak istediklerini söyledi.

"KULÜBÜMÜZÜ İLERİYE TAŞIMAYI PLANLIYORUZ"

Yozgat Veysel Murat Spor Kulübü Güreş Takımı, Türkiye şampiyonası için hazırlıklarını aksatmadan sürdürüyor. Aynı zamanda Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde güreş antrenörü olarak görev yapan Rabia Köse, Yozgat'ta düzenlenecek olan Celal Atik U17 Kadınlar Türkiye Şampiyonası’na hazırlandıklarını, şampiyonaya 15 sporcu ile katılacaklarını bildirdi. Sporcularının okullar arası turnuvalarda da mücadele verdiklerini aktaran Köse, takımda 20 kadın sporcunun bulunduğunu bilgisini paylaştı. Antrenör Köse, "20 bayan sporcum var. Veysel Murat Spor Kulübü’ nü bir ay oldu kuralı. Yakında 15 bayan sporcuyla önce Türkiye şampiyonasına katılacağız. Türkiye Şampiyonasında ilk üç dereceye girmeyi hedefliyoruz. Daha sonra milli takım, Avrupa şampiyonaları, hedefimiz bunlar. Takımımızı, kulübümüzü daha ileriye taşımayı planlıyoruz" dedi.

"KADINI KÜÇÜK GÖRENLERİ UTANDIRMAK İSTİYORUM"

Yozgat Veysel Murat Spor Kulübü Güreş takımı sporcularından Ayten Yılmaz, "Milli takım formasını giyerek hem Avrupa'da hem dünyada derece yapmak istiyorum, adımı duymak istiyorum, hem de ülkemizin adını duyurmak istiyorum. Güreşin kadını erkeği olmaz. Dünyadaki kadın ayrımcılığını, kadını küçük görenleri utandırmak istiyorum" diye konuştu.

Geçen yıl Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına katıldığı şampiyonada üçüncü olan Yozgat’ın ilk kadın güreşçisi Aysima Güngör de "Veysel Murat Spor Kulübü’nde Türkiye şampiyonasına gideceğim. Geçen sene yapılan Türkiye şampiyonasında Türkiye üçüncüsü oldum ve Yozgat’a ilk madalyayı kazandırdım. Yozgat’ta ilk kadın güreşçiyim. Yozgat’ta bir ilki başarmak için başladım. Kadınların gücünün ne olduğunu göstermek için başladım. Yaklaşık bir buçuk senedir güreş yapıyorum" dedi.