SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, Yozgat’ta 2021 yılında bin 646 birey için önleyici tedbir kararı verilirken geçen yıl bu sayının bin 500’e indiğini, aynı dönemde 115 kadın için uygulanan gizlilik kararlarının ise 61’e gerilediğini söyledi.

Abdullah Neşeli, Yozgat genelinde yaşanan kadına şiddet olaylarını ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Geçen yıl Türkiye genelinde yaklaşık 250 kadının öldürüldüğünü belirten Neşeli, şunları söyledi:

"GİZLİLİK KARARI 61 RAKAMINA KADAR DÜŞTÜ"

" 2021 yılında bin 646 bireye önleyici tedbir kararı verilirken 115 kadına gizlilik kararı verilmiş. 2022 yılında ise gizlilik kararının 61 rakamına kadar düştüğünü ve bin 500 rakamlarına kadar da şiddetin indiğini görüyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planlarıyla etkili çalışmaların yürütüldüğünü görebiliriz. İlimizde, 13 ilçemizde etkin bir şekilde mücadele ederek, -valimiz ve kaymakamlarımız bu konuya büyük önem vermekte- kamu personelinin eğitimlerini tamamlayarak, onların da tüm toplumu bilgilendirmesini sağlayarak, muhtarlarımızla birçok salon toplantıları yaparak halkımızı şiddet konusunda bilinçlendirme çalıştık. Bunun semeresini, karşılığını almaya başladık. Gerçekleşen şiddet, toplumsal barışımızı bozmakta, toplumsal ruh sağlığını bozmakta, birçok kişinin maalesef ruh sağlığını etkilemekte ve yıllarca süren sağlık problemleri yaşamasına neden olmaktadır."