Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu sene üniversite imtihanlarında bir sıkıntı yaşandı. 170-180 filan gibi böyle bir durum. YÖK Başkanımız ile de konuyu görüştüm. Sağ olsun onlar da bir çalışma yaptılar ve şimdi olayı çok daha fazla sayıda gencin mağdur olmayacağı bir duruma getirdiler.

Şu anda işin detaylarını Yüksek Öğretim Kurumu halledecek ve bu işi inşallah gençlerimizin lehine bitirmiş olacağız" açıklamasının ardından bir kez daha üniversite sınavların kaldırılması çağrısını yineleyen Bahçeli, en son baraj puanının düşürülmesini teklif etti.

"Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160'a çekilmesi teklif ve temennimizdir" diyen Bahçeli'nin ardından YÖK'ten ilk adım geldi.

YÖK İLK ADIMI ATTI

Sabah gazetesinin haberine göre, YÖK, barajın düşürülmesi konusunda çalışmalara başladı.

YÖK'ün salgın koşulları ve yüz yüze eğitimin zaman zaman aksaması dikkate alınarak kontenjanların boş kalmamasını amaçladığı belirtildi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha önce de dile getirdiği üniversite sınavlarının kaldırılması yönündeki çağrısını tekrarlamıştı.

Baraj puanlarının düşürülmesi gerektiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetmişti:

"Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesi teklif ve temennimizdir. Üniversiteye girmek için mücadele eden, ama salgın gibi mücbir ve zecri hallerden dolayı hedeflediği puanları elde edemeyen gençlerimize sahip çıkalım."