CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ankara’da esnaf ziyareti sırasında çocukları uyuşturucu yüzünden cezaevine giren bir kadını dinledi. Ağlayarak yaşadıklarını anlatan kadın, şunları söyledi:

“3 EV, 3 ARABA, 1 DÜKKAN KAYBETTİM, ÇOCUĞUMU KURTARAMADIM BEN”

“Çare bulamadım artık bu uyuşturucuya, bu çocuklarımıza… 3 ev, 3 araba, 1 dükkan kaybettim, çocuğumu kurtaramadım ben. Şimdi çocuğuma kıyafet alacağım diye uğraşıyorum, çalışıp çocuğumu ayakta tutmaya çalışıyorum. Bu yaraya nasıl parmak basabiliriz? Bunun ızdırabı çok büyük, bir evladı ben elimle verdim, gelin dedim ben mezar taşını kucaklamak istemiyorum. ‘En azından cezaevinde olduğunu bileyim’ dedim. Adliyenin önünde de miting yaptım, bu ailelerin acıları dinsin dedim. 57 yaşında bir bayanım çalışıp cezaevinde çocuğumun geri dönüşünü bekliyorum. Bu annelerin içindeki yaraları duyun, kurtaralım artık bu çocuklarımızı ne olur. Nasıl olacaksa bir çare yani…

“BİR GÜN BANA DÖNECEKLERİNİ BİLİYORUM AMA NE ZAMAN OLUR ONU DA BİLMİYORUM, ÖMRÜM YETECEK Mİ?”

Benim çocuğum 30 yıl aldı, gençliği bitti 27 yaşında. Servetimi kaybettim, yetişemedim. Tedavisi için 17 milyar (lira) verdim, kurtaramadım çocuğumu. Bu illetin içine giren ya mezara girecek ya da dört duvar arasında çürüyüp gidecek ya. Yine o savaşa biz gideceğiz, bizi savunacak gençlik kalmadı. Kurtaramadım, benim iki tane evladım düştü bunun içine. Ben kurtaramıyorum çocuklarımı. İkisi de düştü, yapamadım, başaramadım. Onu sana veriyor, al bunu iç diyor, bedava. Düştükten sonra hayat bitti. Ben o çocuklarım için çalışıyorum, ayakta direniyorum. Bir gün bana döneceklerini biliyorum ama ne zaman olur onu da bilmiyorum, ömrüm yetecek mi?”

Yıldırım Kaya da uyuşturucu sorununun geldiği boyutu bildiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“BARONLARLA BOY BOY FOTOĞRAF ÇEKTİRENLER SENİN GÖZ YAŞLARINA KURBAN OLSUNLAR”

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuda tüm gerçek tabloyu ortaya koydu. İçişleri Bakanı başta olmak üzere kıyameti kopardılar, böyle bir şeyin olmadığını söylüyorlar. Ben öğretmenlik yaptığım dönemden de biliyorum… Torbacıyı yakalamayacaksın, baronları yakalayacaksın. Baronlarla boy boy fotoğraf çektirenler senin gözyaşlarına kurban olsunlar. Biz bu işin peşini bırakmayacağız.”