Adana'nın Yüreğir İlçesine bağlı Yeşilbağlar İlkokulunda çocuklarının sağlıksız koşullarda eğitim almasına isyan eden veliler bugün okul önünde basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Yaklaşık 2000 öğrencinin tek devre eğitim gördüğü Yeşilbağlar ilkokulunda öğrenciler arasında hiçbir şekilde sosyal mesafe koşullarının korunmadığını ileri süren veliler Okul Müdürünün  gerekli hassasiyeti göstermemesinden şikayetçi.
Okul Müdürünün yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubunu okulun bahçesinde bulunan prefabrik sınıfa yerleştirmesi de ayrıca tepkilere neden oldu.

"ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA"

Prefabrik sınıfın çok dar olmasının yanı sıra yeterli sıra bulunmaması nedeniyle yaklaşık 10 öğrencinin ayakta kaldığı diğer öğrencilerinde sıkışık bir şekilde oturduğu veliler tarafından ifade edildi.

Öğrenci velileri adına Metin Yalçın okul önünde yaptığı açıklamada; “Çocukların sağlığı tehdit altında. Bunun önüne geçilmesini istiyoruz. Sınıfta olan klima bozuk ve su akıtıyor çocuklar kayıp düşüyor o sudan dolayı. Dün müdürümüzün yanına çıktık ve bu konuyu dile getirdik ancak müdürümüz bizim sınıf aidatı vermediğimiz için bizi azarladı ve dışarı çıkmamızı istedi bunun üstüne onu Milli Eğitim Bakanlığına şikayet edeceğimizi söyledik Müdür bey bağırmaya başladı ve 'defolun kime şikayet ediyorsanız edin' dedi. Milli Eğitim Bakanlığından tek ricamız öğrencilerimizin sağlığı için temiz bir sınıfa geçmeleridir. Bu olumsuz durumun bir an önce düzeltilmesini, çocuklarımızın sağlıklı ve hijyen koşullarda eğitimlerini almasını, yetkililerin bir an çözüm getirmesini rica ediyoruz” dedi.