Haber: Ali Eray ÇELİK / Gündem Artvin

Yeşil Artvin Derneği siyasi partilere çağrı yaparak seçimlere katılacak partilerin milletvekili adaylarını Yeşil Artvin Derneği’nde ağırlamak istediklerini belirterek “Bu davetlere katılarak çevre sorunları hakkında yapacaklarını bize aktaran siyasi parti adaylarının düşüncelerini 07 Mayıs 2023 tarihinde kamuoyuyla paylaşmayı planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yeşil Artvin Derneği yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerin ülkeyi yönetmeye aday olduğu 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine bir aydan daha az bir zaman kaldı ve partiler seçmenlerden oy istemeye başladılar.

Bilindiği üzere ülke genelinde de benzer durumlar olmakla birlikte özellikle Artvin ili büyük ekolojik sorunlarla karşı karşıyadır. Adeta ekolojik kırım yaşayan Artvin ilinde yüzlerce maden ve HES projeleri başta olmak üzere birçok başka sorun ülkenin en güzide coğrafyasını yaşanmaz hale getirmiş ve getirmeye devam etmektedir.

Ormanya'da göç yolculuğuna devam edemeyen leylekler için yuvalar kuruldu

Ormanya'da göç yolculuğuna devam edemeyen leylekler için yuvalar kuruldu

Ülkemizi yönetmeye aday olan siyasi partilerin adaylarının bu ve benzeri çevre sorunlarına ilişkin yaklaşımlarının ve çözüm önerilerinin ne olduğunun bilinmesi, oy verecek yurttaşlar açısından önemli bir kriter olacak ve böylece bilinçli seçmen daha doğru tercihler kullanabilecektir.

Bu amaçla Yeşil Artvin Derneği olarak seçimlere katılacak partilerin milletvekili adaylarını Yeşil Artvin Derneği'nde misafir ederek, hem ulusal hem de Artvin ve Doğu Karadeniz özelinde çevre ve doğa koruma konularındaki düşüncelerini öğrenmek istiyoruz. Bu davetlere katılarak çevre sorunları hakkında yapacaklarını bize aktaran siyasi parti adaylarının düşüncelerini 07 Mayıs 2023 tarihinde kamuoyuyla paylaşmayı planlıyoruz. Böylece, Artvin halkının seçimini yaparken, çevre sorunları yönünden hangi partiye veya milletvekili adayına oy vermesi konusunda bilgilenmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bütün siyasi partileri programlarına uygun olarak bekliyoruz.”

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu